Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kindermishandeling: geef het kind een stem!

3 december 2014 @ 10:00 - 15:00

Kindermishandeling: geef het kind een stem!

Het Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) is er voor iedereen die met zorgen en vragen over kindermishandeling rondloopt. Iedereen die vermoedt dat een kind wordt mishandeld, verwaarloosd of seksueel misbruikt, kan zijn vermoedens bij het AMK melden. Na een geaccepteerde melding stelt het AMK een onderzoek in naar de gezinssituatie van het kind. Ruim 10 jaar geleden hebben de AMK’s in Nederland het project ‘praten met kinderen’ gestart. Dit betekent dat het interview met het kind ook een onderdeel is geworden van het onderzoek van het AMK.

In het symposium ‘Kindermishandeling: geef het kind een stem!’ wordt dieper ingegaan op het ‘praten met mishandelde kinderen’ in Nederland en de stand van zaken nu. Hierbij wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingen betreffende ‘praten met mishandelde kinderen’ en ervaringen van AMK medewerk(st)ers. Maar ook vragen als “Hoe blijven we met het kind in gesprek?” en “Is ‘praten met kinderen’ een recht of een plicht?” worden besproken.

Daarnaast is ‘praten met kinderen’ nadat er een melding van mogelijke kindermishandeling is gedaan, onderdeel van het promotieonderzoek van Froukje Snoeren (Trimbos Instituut/Universiteit van Maastricht). In dit promotieonderzoek is ook nagegaan hoe het met de kinderen gaat tot anderhalf jaar nadat ze zijn gemeld bij het AMK. Resultaten van dit onderzoek worden gepresenteerd tijdens dit symposium, waarbij aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van leven van mishandelde kinderen en de (kosten)effectiviteit van het interview met het kind als onderdeel van het onderzoek van het AMK.

lees hier verder

Gegevens

Datum:
3 december 2014
Tijd:
10:00 - 15:00

Locatie

Hof van Tilly, Turnzaal
Grote Gracht 90-92
Maastricht, 6211 SZ Nederland
+ Google Maps