Onder het motto 'niet iedereen hoeft alles uit te zoeken' is op deze pagina ruimte beschikbaar om scripties of notities voor anderen toegankelijk te maken. Hiermee worden afsluitende werkstukken bedoeld die aan het eind van bijv. een SEH- of managementopleiding gemaakt moeten worden, of andere (beleids-)stukken.
Tevens bieden wij als extra service een lijst aan met de titels van de werkstukken van SEH cursisten. Bij belangstelling kunt u zelf contact met de auteur opnemen.Heb je een scriptie/notitie of ander werkstuk gemaakt die je met de collega's in het land wilt delen? Wil je een lijst met titels van de hele groep op internet laten zetten?
Voor sommige onderdelen heeft u de Acrobat Reader nodig.
Deze kunt u hier gratis downloaden.Ga naar de lijst met werkstuktitels.
"Ziek buiten kantooruren: CHP of SEH?" Een inventariserend onderzoek van Jos de Jong (Catharina Ziekenhuis Eindhoven) over de diverse mogelijkheden waarin een CHP vormgegeven kan worden.
U kunt dit onderzoek lezen en/of downloaden (PDF formaat).
De samenvatting operationele prestaties betreffende onderdeel GHOR: Inzet ziekenhuizen is leesbaar door hier te klikken.
De Leidraad Maatramp (2000) is opgesteld om de regio’s te ondersteunen bij het inschatten van de maximaal te verwachten hulpbehoefte bij grootschalige ongevallen en rampen. De
Leidraad Operationele Prestaties (augustus 2001) is opgesteld om de regio’s vervolgens te ondersteunen bij het inschatten van de betekenis/consequenties van deze hulpbehoefte voor de hulpverleningsdiensten. Meer concreet biedt de Leidraad Operationele Prestaties de mogelijkheid om een hulpbehoefte te vertalen naar een inzetbehoefte. Daarbij gaat het vooral om kwantificering van de werkbelasting voor de hulpverlening, alsmede om de tijdseisen die aan diverse hulpverleningswerkzaamheden zijn gekoppeld.
De hulpvraag is gespecificeerd in de Leidraad Maatramp. Deze hulpvraag is als uitgangspunt genomen voor de Leidraad Operationele Prestaties. Er is consequent gebruik gemaakt van
de indicatoren en kengetallen uit de Leidraad Maatramp.
De benadering in de Leidraden is, overeenkomstig het gebruik voor de capaciteitsplanning van de rampenbestrijdingsorganisatie, een zeer globale. Diepgang wordt niet nagestreefd,
een algemene beeldvorming van de benodigdheden voor een adequate hulpverlening binnen bepaalde marges wél.
Er is vooral gebruik gemaakt van de meningen van deskundigen. Uitgebreid literatuur onderzoek is niet verricht.
Onderzoek naar de mogelijkheid van decentrale Troponine-I bepaling op de SEH, door Wim Theuns, SEH verpleegkundige, St. Elisabeth Ziekenhuis, Tilburg.
U kunt:
- Een samenvatting van het onderzoek online lezen
- De samenvatting lezen en/of downloaden (PDF formaat)
- Het hele onderzoek lezen en/of downloaden (PDF formaat)
Als afstudeerwerkstuk voor de SEH opleiding hebben drie collega's uit het Westeinde ziekenhuis het inwerkprogramma voor nieuwe medewerkers aan een onderzoek onderworpen, én verbeterd.
U kunt:
Dit werkstuk online lezen Het nieuwe inwerkprogramma online lezen Het werkstuk lezen en/of downloaden (PDF formaat) Het nieuwe inwerkprogramma lezen en/of downloaden (PDF formaat)
"Het belang van afscheid nemen, een specificatie van de factoren die van invloed zijn op de verwerking van ouders bij het overlijden van hun kind door een ongeval."
Dit onderzoek is gedaan als afstudeerproject in het kader van de studie psychologie.U kunt:
- Een samenvatting van deze studie online lezen
- Deze samenvatting lezen en/of downloaden (PDF formaat)
- De gehele studie lezen en/of downloaden (PDF formaat)
"Reanimatie in de aanwezigheid van familieleden". Deze titel spreekt voor zichzelf. Het onderzoek is gemaakt door 2 collega's in het kader van hun opleiding tot SEH verpleegkundige. Het kán dus wel! Laten we hier allen een voorbeeld aan nemen.
U kunt:
- Het gehele onderzoek lezen en/of downloaden (PDF formaat)
- Een samenvatting komt hopelijk binnenkort online
"Triage op de SEH", een scriptie gemaakt door een Apeldoornse collega in het kader van de SEH-opleiding.
- U kunt deze scriptie online lezen
Ga naar de lijst met werkstuktitels.
Spelregels:
- Het werkstuk moet aangeleverd worden in Word of PDF formaat.
- De naam van de auteur wordt ook gepubliceerd (anoniem aangeleverde bijdragen worden niet geplaatst).
- Als het werkstuk langer is dan ca. 15 pagina's, kan alleen een door de auteur gemaakte samenvatting geplaatst worden; uiteraard met verwijzing naar de auteur zodat geïnteresseerden contact op kunnen nemen.
- De webredactie stelt het op prijs als de auteur zich beschikbaar stelt voor reacties of vragen door per e-mail bereikbaar te zijn.
- Eventuele illustraties moeten van voldoende kwaliteit zijn.
- De webredactie plaatst in principe alles wat aangeleverd wordt, tenzij het werkstuk veel taal- en spellingsfouten, of evidente onwaarheden bevat.
- Plaatsing wil niet zeggen dat de webredactie of het bestuur van de NVSHV het eens is met de inhoud of suggesties die in het werkstuk gedaan worden!
- Tevens wil plaatsing niet zeggen dat het werkstuk geen onwaarheden bevat. Dit omdat de webredactie en het bestuur van de NVSHV niet alwetend zijn. Zij gaan er vanuit dat de auteur zijn/haar huiswerk heeft gedaan.
E.e.a. is verder ter beoordeling van de webredactie.